Športové hry a ako sa zapojili malé deti… (2014)

Vydané 4. júna 2014 Zverejnil/a
  • Tohtoročné Športové hry, ktoré sa konali 4. júna 2014 oslávili jubileum – tridsiatku. Začali sa slávnostnejšie, a to behom s fakľou okolo štadióna. Na úvod sa všetkým športovcom prihovorila pani riaditeľka. Na hrách nechýbali vzácni hostia – pán starosta Dúbravky J. Sandtner, dcéry prof. Matuaya - pani Matulayová a pani Géčová, ktoré nadšene povzbudzovali a dekorovali víťazov a už tradične odštartovali Matulayovu míľu.
  • Na hrách sa zúčastnili aj naši kamaráti z DSS Rozsutec, DSS Javorinská, DSS Betánia – Senec, DSS Kampino a DSS Merema.
    Tento rok bol výnimočný aj tým, že hier sa spoločne v rekordnom počte 58 zúčastnili malé deti z nášho zariadenia aj zo susednej škôlky na Damborského ulici. Zdatne nám opäť ako každoročne pomáhali vojaci Čestnej stráže prezidenta SR a študenti Pedagogickej a sociálnej akadémie na Bullovej ulici.
    Náš športový deň začal už pri odchode na športové pole. Dostali sme štartovacie čísla, niektorým sa páčili, niektorým nie . Podľa toho sme prichádzali na štadión. Aj so smiechom, aj s hundraním a krikom. Avšak pekné počasie, dobrá atmosféra a veselý príchod našich kamarátov škôlkarov podporili dobrú náladu a mohlo sa začať. Počet škôlkarov síce okamžite zmobilizoval naše logistické schopnosti – ale keďže tento ročník bol slávnostný – tridsiaty – tak v dôsledku dlhoročných skúseností sme to elegantne zvládli s minimálnym časovým posunom.
    Luky a Viktor posilnili družstvo škôlkarov v štafetovom behu, keďže samostatné družstvo malých detí z DSSpKM sa nám nepodarilo zostaviť. Škôlkari usilovne trénovali pred pretekmi a my sme im za to usilovne držali palce. Integrovaný beh na 50 metrov je náročnou disciplínou najmä pre terapeutky – presvedčiť dieťa, ktoré nevie, prečo má bežať práve teraz a práve týmto smerom – to je ozajstné pedagogické majstrovstvo. Gratulujem kolegyne . Zábavné a výnimočné disciplíny boli naozaj prispôsobené všetkým výnimočným zúčastneným a tí to aj patrične využili – malí, veľkí aj škôlkári. Všetci boli ocenení, aj medailou aj milou pozornosťou.
    Stáť na stupni víťazov má zvláštne čaro a verím, že je aj motiváciou do budúcnosti…a k tomu tie krásne medaile…už sa tešíme na ďalší nápad pracovnej terapeutky z keramickej dielne.

    Text: Z. Árvayová, J. Čajágiová, Foto: J. Krupová

    01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35