Geniálny Amedeo (2016)

Vydané 22. júna 2016 Zverejnil/a
  • Dňa 22. júna 2016 sa konala vernisáž už 7. ročníka výstavy Geniálny Amedeo. Vernisáž spojená s aukciou prebiehala v príjemnom a nám už známom prostredí kaviarne Café Scherz na Palisádoch. Aj tento rok nám zostal verný kunsthistorik, galerista a vysokoškolský pedagóg, PhDr. Ľuboslav Móza, ktorý sa celej aukcie zhostil svojím nezameniteľným štýlom a šarmom a tým aj potvrdil, že je stále naším priaznivcom a podporovateľom.
  • Zmenou oproti predchádzajúcim rokom bola moderátorská dvojica – Lucia Kralovičová a Erik Forgáč, ktorí svojím iskrivým dialógom, nevtieravým humorom a prirodzenou komunikáciou sprevádzali prítomných celým večerom.
    Ďalším novým osviežením v programe večera bol náš kolega z DSS Rozsutec, Ondrej Molitoris, ktorý nám zahral a zaspieval niečo zo svojej originálnej tvorby a za sprievodu našej kamarátky Jojky z DSS Rozsutec sme si spoločne zanôtili chytľavú známu melódiu.
    Aktuálna výstava ponúkala tvorbu klientov DSSpKM realizovanú v rokoch 2015/2016 pod vedením Renaty Frešovej a Mgr. Michala Kraloviča. Obrazy vznikali na hodinách arteterapie a počas výtvarných aktivít v malom, útulnom ateliéri. Rozmery miestnosti však neurčovali veľkosť diel. Ak predsa, tak iba čo sa ich šírky a dĺžky týka. Nie však ich hĺbky.
    Každý rok sa snažíme priniesť prehliadku z tvorby z posledného obdobia, s klientmi skúšame nové témy, prístupy, postupy a veríme, že tak tomu bolo i tento rok.

    Text: I. Bezáková, M. Kralovič, Foto: J. Farkašová

    IMG_3197 IMG_3205 IMG_3144 IMG_3149 IMG_3164 IMG_3165 IMG_3167 IMG_3186 IMG_3193