Turistika vo Vysokých Tatrách (2016)

Vydané 9. septembra 2016 Zverejnil/a
  • V dňoch od 5. do 9. septembra 2016 sme sa vybrali na výlet do Tatier. Naša púť začala už skoro ráno na Hlavnej stanici v Bratislave, kde sme čakali na odchod vlaku Dargov – smer Tatranská Štrba.
  •  Do Štrby sme dorazili popoludní, kde nás už čakala chatárka Anna Balážová. Po ubytovaní na chate Anna sme sa vybrali na svoj prvý prieskum okolia, išli sme pohľadať potraviny.
    Celý týždeň bol bohatý na množstvo zážitkov. Hneď prvým bola cesta na Hrebienok. Všetci sme sa prejavili ako zdatní turisti a bez ťažkostí sme absolvovali 3-hodinovú túru k Rainerovej útulni a k vodopádom Studeného potoka. Na ceste sme stretli aj domácu obyvateľku Tatier, ryšavú líšku, ktorú sme si aj odfotografovali. Odmenou za námahu bola spiatočná cesta pozemnou lanovkou.
    V stredu sme sa vybrali na Popradské pleso. Išli sme prístupovou asfaltovou cestou k horskej chate. Pozreli sme si Symbolický cintorín Vysokých Tatier a oddýchli pri plese na tulivakoch. To bol veru nezabudnuteľný zážitok!
    Štvrtý deň sme smerovali k Jámskemu plesu. Išlo o krásnu túru po tatranskej magistrále, ktorá sa začína na Štrbskom plese a pokračuje smerom ku Kriváňu. Cesta tam a naspäť nám  trvala 4 hodiny, ale veselá nálada a nádherná príroda nám dávala energiu. Zároveň sme sa všetci tešili na večernú opekačku. Patrične sme si ju aj užili, sedeli sme dlho do tmy pri ohni, spoločne sme si zaspievali a porozprávali zažité zážitky.
    Piatková cesta domov bola veselá i smutná. Na krásne túry a spoločnú pohodu budeme radi dlho spomínať!

    Text a foto: J. Farkašová

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA