Športové hry v Berlíne (2018)

Vydané 8. septembra 2018 Zverejnil/a

Aj tohto roku sme dostali pozvanie do Berlína na športovú akciu Sportfest – Oslavy športu. Sú to medzinárodné športové preteky, na ktorých sa zúčastňuje vyše 1000 športovcov s  postihnutím z Nemecka a iných krajín Európy. Z nášho zariadenia DSSpKM sme vybrali šiestich prijímateľov sociálnej služby, ktorí budú reprezentovať Slovensko na týchto medzinárodných pretekoch. Termín Sportfestu bol 8. septembra 2018.

Sportfest sa koná na veľkom ľahkoatletickom štadióne a má tieto disciplíny: beh na 50 m, beh na 30 m cez prekážky, skok do diaľky, hod guľou, hod loptou do diaľky, kopanie na mini-bránku, kopanie na veľkú bránku, hod na cieľ do koša, tenis, tenis vo vozíčku, štafeta 4x100m, beh na 400 m. Športovci môžu absolvovať všetky disciplíny, nie je to však podmienkou. Princípom pretekov je „Šport, hra a zábava“. Každý športovec dostáva občerstvenie, diplom a medailu.

Odchod do Berlína bol v piatok 7.9.2018 v skorých ranných hodinách a príchod bol v nedeľu  9.9.2016 v neskorých večerných hodinách.

Do Berlína šlo 6 prijímateľov sociálnej služby – Boris Hajdúch, Ján Živica, Tomáš Grošmid, Mojmír Cikraj, Ivana Vančová, Klára Drafiová a 3 zamestnanci – Monika Bárdošová, Jaroslav Koterba a Júlia Krupová.

Text: M. Bárdošová, foto: J. Krupová

Sportovy vikend v Berline pohľadom Borisa Hajdúcha

Tak sme sa jeden krasny uz takmer jesenny septembovy den vydali na dlhu cestu do Berlina vsetci v dobrej nalade vystartovali o siedmej rano z dubravky soferoval nas skvely vodic jaro dosli sme na miesto cinu o sedemastej obyvali sme sa tam dostali sme pokyny od nasich pedagogov.Nemci boli velmi priatelsky jedlo bolo fajn strava bola fajn svedske stoli sa len tak prehibali kazdy podal maximalny vykon kazdy dostal medialu a diplom odvdaval hlavny veduci ktory sa volal Stefan a jeho manzelka Stanka ktora nas pekne privitala boli sme si pozriet mesto kupili sme si darceky a suveniri sutazilo okolo 1000 sportovcov sutazilo sa vo viacerych atletickych displinach trvalo 3 hodiny. Principom pretekov je sport hra a zabava za dssku sutazili Boris Hajduch Jan Zivica Tomas Grosmid Mojmir Cikraj Ivana Vancova Klara Drafiova. Berlin je velmi spinave mesto maju tam velmi dobru kavu kupovali sme pre nasich blizkych prakticke veci boli sme aj pri Branderbuskej brane aj pri metre aj kde chodia elekricky aj autobusy cesta bola velmi unavna. Potom sme mali velku party kde sme mali svedske stoly myslim ze sme boli vsetci spokojny smerom tam sme mali tri zastavky a spat styri mali sme aj svoju vlajku a z brusu nove capice. Reprezentovali sme nielen Bratislavský kraj, ale aj celé Slovensko. Názov „Oslava športu“ vystihuje celé podujatie. Jedná sa o športovú akciu, kde športovci pri jednotlivých disciplínach prežívajú  nadšenie z pohybu a úspechu. Pri tomto podujatí nejde o lámanie rekordov, ale o podporenie súťaživosti, aktívnej účasti na tej ktorej disciplíne a radosti z pohybu. Aj tento rok sme nadviazali nové priateľstvá, získali nové zážitky, skúsenosti a počasie nám tiež spríjemnilo celý pobyt v Berlíne. Verime ze nas este niekedy pozvu do Berlina. Ubytovanie bolo fajn boli sme chlapci dievcata a veduci. Sme velmi pysny na svoje vykony kazdy podal maximum zo svojej energie. Dakujeme vsetkym zucastnenim dakujeme soferovi jarovi za bezpecnnu jazdu monike za super nemcinu a julii za vybornu koordinaciu a trocha soferovania. Dufam ze sa plny sili a zdravia stretneme o rok. Vsetci este raz dakujeme z uprimneho srdca za oslavu sportu a to atletiky na vysokej urovni s pozdravom cely tim. Chceli este raz srdcene podakovat usporiadatelom za hladky priebeh.