Plavecké preteky

Vydané 25. októbra 2019 Zverejnil/a

Ďalší, už 11. ročník Regionálnych plaveckých pretekov je za nami. Pretekalo sa 25. 10. 2019 na pôde (v skutočnosti vo vode) FTVŠ – to je Fakulta telesnej výchovy a športu. Podľa ohlasov dlhoročných účastníkov všetko prebehlo rýchlejšie ako po iné roky. Možno preto, že plavci rýchlejšie plávali a organizátori rýchlejšie organizovali. Lebo už majú natrénované, samozrejme. Inšpiráciou pre plavcov mohli byť napríklad dobrovoľníci z bratislavského Hasičského zboru, ktorí na úvod predviedli ukážky plaveckých štýlov. Bolo vidno, že sa vedia popasovať nielen s ohňom, ale aj s vodou, čo síce u hasičov neprekvapuje, ale je dobré vedieť, že sú to chlapi pripravení na všetko :o) Ďakujeme.

Tento rok prišli aj vojaci z Čestnej stráže prezidentky Slovenskej republiky a dobre, že boli, lebo dobre pomohli mnohým plavcom pri vstupe do bazéna, aj pri výstupe z bazéna, aj štafetu plávali. Ďakujeme pani prezidentke, že ich pustila a ďakujeme vojakom, že neodmietli pozvanie.

Študenti FTVŠ plnili rolu časomeračov a v niektorých rozplavbách mali čo robiť, lebo to bolo fakt tesné, a ešte aj v hluku, ktorí vytvárali vášniví fanúšikovia, sa museli sústrediť a nakoniec všetko odmerali správne a vyhrali najrýchlejší.

Pani profesorka Yvetta Macejková svojou píšťalkou a autoritou zabezpečila regulárny priebeh pretekov, za čo jej opäť veľmi veľmi ďakujeme.

Najdôležitejší boli plavci. Oficiálne ich bolo 50, boli z rôznych zariadení sociálnych služieb v Bratislavskom kraji, prišli aj nejakí jednotlivci. Podávali oduševnené výkony, bolo vidno, že každý chce dosiahnuť čo najlepší čas, nebáli sa siahnuť na dno svojich síl, ale zároveň dopriali úspech aj kamarátom a každý každého povzbudzoval. Z toho si môžu brať príklad všetci takí plavci, ktorí chodia na iné preteky, ale vlastne aj neplavci, ktorí na žiadne preteky nechodia.

Ak všetko pôjde ako má, o rok opäť sčeríme vodu, štýlovo a s radosťou.

                  Text: O. Molitoris, foto: J. Krupová, M. Korčoková