Turnaj v hode šípok (2013)

Vydané 18. júna 2013 Zverejnil/a
  • Dňa 18. júna 2013 sa uskutočnil v DSS Javorinská 4. ročník Turnaja v hode šípok na elektronický terč.
  • Princíp súťaže: kto prvý dosiahne tromi hodmi v niekoľkých sériách 100 bodov. Súťažia najprv športovci v družstve medzi sebou, a najlepší postúpi do finále.
    Po príchode nás srdečne privítali domáci klienti, ktorí sedeli na terase a počas súťaže nás povzbudzovali potleskom. Tešili sme sa, že v tohtoročnom vrtkavom počasí sa vydaril slnečný deň. Na turnaji sa v trojčlenných družstvách stretli súťažiaci z  DSS: Báhoň, Hestia, Rozsutec, Plavecké podhradie, Kampino, prof. Karola Matulaya a domáci.
    Najviac sa tento rok darilo Renátke Dobrovodskej (DSS Plav. Podhradie). Na druhom mieste sa umiestnil Miroslav Sandtner  (DSS Kampino). Tretie miesto patrilo Jaroslavovi Pihíkovi (DSS Báhoň). Náš Mirko Hudl sa umiestnil na peknom štvrtom mieste. Za naše družstvo súťažili tiež Ján Živica a Boris Hajdúch, ktorí sa však do finálových súťaží neprebojovali. Všetci súťažiaci dostali diplom a darčekový balíček. Ten obsahoval o.i. aj sadu šípok, aby sme počas roka mohli pravidelne trénovať a zlepšovať sa vo výkonoch.
    Na podujatí sme mali pripravené štedré občerstvenie: chutné domáce slané oblátky, chlebíčky, kávu, malinovky a minerálky.
    Navrhli sme, aby súťaž skúsili pripraviť s upravenými pravidlami, kde by sa športovci snažili svojimi hodmi získať čo najvyšší počet bodov. Tento systém sa nám javí ako spravodlivejší. Uvidíme o rok.
    Text a foto: B. Paveleková
    S 08 S 02 S 03 S 04 S 05 S 06 S 07