Výlet loďou na Devín (a späť)

Vydané 14. júna 2022 Zverejnil/a
  • Medzi pamätné zážitky roka, v ktorom oslavujeme 40. výročie založenia CSS prof. Karola Matulaya, nepochybne patrí aj výlet loďou na Devín.
  • Už ranné zhromažďovanie 14. júna pri pontóne pod Starým mostom predznamenávalo, že sa stretáva veselá spoločnosť dobrých priateľov. Hneď po prekročení palubného mostíka sme si začali užívať, že celá veľká loď aj s rôznymi poschodiami patrí len nám. Kto chcel, užíval si na hornej palube pokojne plynúce vody Dunaja, vietor vo vlasoch a pohľad na Bratislavu. Iní si zase vybrali hudbu a tanec na dolnej palube. Za dobrú náladu môžeme poďakovať pánovi Backovi z DSS a ZPB Merema a jeho sestre, ktorí harmonikou a spevom rozveselili celú plavbu.
    Potešilo nás, že sa s nami plaví aj náš verný kamarát Fero Košarišťan, alias Fero Joke.
    Aby to nebolo také jednoduché, na Devíne nás ešte čakala návšteva minizoo a vystúpenie sokoliarov. Operence sa nás nezľakli a lietali tesne vedľa hlavy, ale nezľakli sme sa ani my.
    Plavba späť bola opäť plná spevu a veselia. Pri vystupovaní z lode zaznela otázka, či zajtra ideme zas, takže… Aspoň o rok by sa patrilo zopakovať :o)

    Text: O. Molitoris, foto: J. Čajágiová