Záhradná slávnosť

Vydané 1. júla 2022 Zverejnil/a
  • Udalosti posledných dvoch rokov nám neumožňovali organizovať veľa podujatí, ktoré sú pre naše zariadenie charakteristické. Tento rok, 1. júla, sme sa však dočkali a naplno si užili našu Záhradnú slávnosť. Boli sme Retro, lebo oslava sa niesla v duchu osemdesiatych rokov a priateľských stretnutí s rodinami klientov. Jedlo sa, tancovalo a všade znela veselá vrava.
  • Celou akciou nás sprevádzal Erik Forgáč. Hudobnú atmosféru dotvoril DJ Michal Kralovič. A o originálnu výzdobu sa postarala Renáta Frešová.
    Po príhovore našej pani riaditeľky Janky Čajágiovej, ktorý mal trvať len 40 minút, ale stihla to za 4 minúty, nasledovalo prekvapenie vo forme slávnostného zahájenia celej slávnosti hercom Mariánom Labudom ml., ktorý prišiel osobne gratulovať zariadeniu k 40. výročiu vzniku. Zároveň sa podujal na úlohu jedného z porotcov v súťaži o Najobľúbenejší rodinný recept. Spolu s Ľuborom Pokorným za klientov a Terezkou Jakubovou za zamestnancov vyberali spomedzi chutných rodinných receptov tie najlepšie, najzaujímavejšie a najchutnejšie. Naozaj všetko ochutnali. Zhodnotili to nasledovne:
    1. miesto si vybojovala Janka Čajágiová so svojimi nakladanými syrmi a šampiňónmi.
    2. miesto patrilo manželom Bajusovcom a ich domácim džemom.
    3. miesto získala Inka Bezáková a jej krabí šalát.
    Ostatné recepty však neostali bez povšimnutia, pretože sa všetko zjedlo.
    Tanečné zoskupenie Len Tak sa predstavilo s tanečným programom“ Pytačky“. Nasledovala Karaoke šou, počas ktorej si zaspieval každý, kto chcel. Na klavíri zahrala Kajka Dráfiová  zo ZPB.
    Po celý čas sme sa mohli osviežovať pod vodnou hmlou, alebo si robiť obrovské bubliny pre radosť. Radosti, tanca, rozhovorov, jedla aj pitia bol dostatok. Opäť sme tak mohli naplniť jednu z našich potrieb – zdielať spoločné chvíle.

    Text: A. Tulisová

    Milí rodičia, dovoľte mi poďakovať sa všetkým Vám, ktorí ste prišli na Záhradnú slávnosť. Vaša hojná účasť nás veľmi potešila.Zároveň sa chcem poďakovať za Vaše obľúbené rodinné dobroty – slané, sladké či džemové a syrové :o)  Všetky chutili výborne a čo sme nestihli zjesť hneď na záhrade, poslali sme kolegom a klientom do celoročného pobytu a do zariadenia podporovaného bývania. Takže nič sa nestihlo pokaziť :o)
    Osobne ďakujem za prvú cenu a sľubujem, že naďalej budem nakladaný syr a šampiňóny poctivo pripravovať na všetky ďalšie podujatia – som rada, že Vám chutili :o)
    Všetkým nám veľmi dobre padlo stretnúť Vás a mať čas sa neformálne porozprávať. Je to iné, ako bežné stretnutie v šatni …aj keď aj tie sa už postupne vrátili do pôvodných koľají.
    Verím, že Vás potešil aj mini kultúrny program – podľa mňa sa mu nevyrovná žiadna televízna súťaž – nefalšovaná radosť z hudby a tanca, ktorú si vedia naši klienti užívať, to je to najväčšie ocenenie. Nič iné, špeciálne, sme si ani nepredstavovali – v tom bežnom živote, keď si vážime kvality každého človeka, je ocenením samotná pozitívna prítomnosť.
    Naozaj nám to padlo veľmi dobre. Aj to úmorné teplo sme nakoniec celkom dobre prežili – vďaka tieňu v záhrade, ktorú opäť skrášlili kolegyne svojimi nápadmi a celkovým dizajnovým naladením na 80te roky.
    Pre tých, ktorí ste sa nezúčastnili, chcem pripomenúť aj milého hosťa, ktorý býva neďaleko a rozhodol sa prísť podporiť naše zariadenie pri príležitosti 40-teho výročia osobne – bol to Marián Labuda ml.
    Na záver už len prajem všetkým oddychové a zdravé leto – tento týždeň ešte pracujeme v plnom prúde, ale od 18. 07. do 05. 08. majú zamestnanci povinný oddych, aby to opäť pracovne zvládali aspoň do Vianoc.
    Budeme radi, keď pošlete letné dovolenkové pozdravy z rôznych kútov Slovenska či zo zahraničia – aktualizujeme náš pohľadnicový fotorámček, na ktorom až doteraz viseli pohľadnice k Veľkej noci :o)

    S úctou

    Mgr. Jana Čajágiová
    Foto: A. Ščepánková