Športové hry

Vydané 31. mája 2023 Zverejnil/a
  • Áno, dali sme to! Po tom, ako sme sa odvážili minulý rok zorganizovať Športové hry po covidovej dlhej prestávke a len pre našich klientov, tento rok sme už na tento náš festival športu a zábavy pozvali aj ďalšie zariadenia.
  • Takže po poriadku.
    Prvé stretnutie všetkých zodpovedných zamestnancov aj s rozdelením úloh. Od stravy, cez program zábavných disciplín, atletických a iných športových disciplín, až po prípravu a rozposlanie pozvánok s propozíciami.
    Po zozbieraní všetkých prihlášok sme vytvorili sumár a rozdelenie športovcov na jednotlivé disciplíny, ale dôležitý bol aj počet nahlásených stravníkov.

    Deň pred.
    Chystanie všetkého potrebného náradia, náčinia, úprava bežeckého terénu, záhrady, posledné úpravy počtu prihlásených súťažiacich. Skrátka, žili sme prípravami.

    Deň D, 31. máj.
    Ráno trošku chaosu a miernej nervozity (chceli sme mať všetko ako má byť). No po príchode členov Čestnej stráže prezidenta SR na čele s majorkou Andreou Šántorovou sa všetko akosi ukľudnilo. Pomáhať nám prišli v rámci dobrovoľníctva aj zamestnanci firmy Human Dynamic a študenti sociálnej práce.
    Registrácia účastníkov aj s rozdelením štartových čísiel prebehla celkom ľahko. Okrem klientov CSSpKM sa zaregistrovali aj klienti z Kampina, Javorinskej, Rozsutca a z Betánie. No prišla aj naša bývalá kolegyňa so žiakmi Súkromnej špeciálnej školy z Banskej Bystrice, celkovo asi 70 športovcov.
    Po zahájení ŠH našou pani riaditeľkou sa športovci presunuli na najdôležitejšiu časť súťažných disciplín, a tou bol beh – integrovaný na 20m, beh na 50 a 100m. Všetci  do jedného si za hlasného povzbudzovania  odbehli svoj nahlásený beh, niektorí aj dvakrát a úprimne sa tešili, že dobehli do cieľa.
    Po behoch sa  športovci rozišli na jednotlivé stanovištia, podľa toho, kde sa prihlásili – stolný tenis, šípky, petang, zábavné disciplíny, triafanie na bránky, bicyklovanie a podobne. Po absolvovaní  a nazbieraní 8 pečiatok za zábavné disciplíny boli priebežne ohodnotené medailou a cenami naši detskí športovci. Medzičasom sme u nás privítali aj pána poslanca Juraja Štekláča a pani Luciu Marcinátovú z Dúbravských novín.
    Športové dopoludnie rýchlo ubiehalo a pred nami zostala už len Matulayova míľa, ktorá sa beží na počesť prof . K. Matulaya. Jedno kolo si naplno odbehli prihlásené zamestnankyne a zamestnanci a čestné dve kolá si odbehli vojaci Čestnej stráže prezidenta SR.
    Ďalšou obľúbenou disciplínou bol OBED, na ktorý sa už tradične tešili najmä vojaci. Naše pani kuchárky dokázali, že to naozaj vedia, veď ich gordon blue zabodoval na celej čiare.
    No  a športový deň vrcholil odovzdávaním medailí a cien nielen víťazom, ale i všetkým zúčastneným. Medaily odovzdávali zástupkyne Odboru sociálnych vecí z BSK pani Marica Šiková a pani Jana Matulová, aj na ne sa preniesla nefalšovaná radosť z tohto pekného dňa.  Nálada sa ešte vylepšila po úvodných tónoch prvej pesničky veselej diskotéky, ktorá bola naozajstnou bodkou za športovým dňom.

    Deň po.
    Zhodnotenie priebehu dňa – ŠH budú aj na budúci rok, vieme to robiť!
    Upratovanie.
    Zaslúžené vydýchnutie.
    Po hektickom dni – mierne stíšenie.

    Záver.
    Ako povedal náš kolega: „Nie je dôležité zvíťaziť, ale vyhrať!“
    Vyhrali sme.

    Text: I. Bezáková, foto: J. Krupová